Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Waarom prijsstijging?
Hoewel de reden voor de stijging nogal complex is en het gevolg is van de wereldmarkt situatie willen wij u toch nog een korte uitleg geven.
 
Door schrapping van certificaten in bepaalde landen is het aanbod van goede bio tarwe fel gedaald.
De vraag vanuit Amerika voor dergelijke bio tarwe is reëel en tegen een prijs die wij hier in België niet kunnen betalen omdat de prijzen van de bio grondstoffen té fel onder druk staan.
 
Daar wilden wij als molen het echter niet bij laten.  Vandaar ons project omtrent bio tarwe van Belgische oorsprong.
 
Het aanbod van Belgische bio tarwe was de voorbije jaren zeer gering.  De marktsituatie wereldwijd en ons idealisme heeft er ons 3 jaar geleden toe aangezet om werkelijk een échte Belgische korte keten op poten te zetten die een aanzienlijke aanvoer van goede bio Belgische bio tarwe moet opleveren. 
 
We zijn er als enige Belgische biologische maalderij dan ook in geslaagd om een programma op te stellen voor de komende 10 jaar met als doel de Belgische landbouwer ertoe aan te zetten om over te stappen naar de biologische landbouw en hem gedurende die periode een relevante prijs voor zijn “oogst in omschakeling” aan te bieden. 
 
We garanderen de biologische landbouwer ook een eerlijke prijs voor zijn bio tarwe, voor een lange periode.  De opbrengst van Belgische bio tarwe van oogstjaar 2017, meer dan 400 MT, was binnen de week voor 75% verkocht aan bedrijven met dezelfde ideologie als de onze: een échte korte keten met een tracering tot op het veld, het veld van een bio landbouwer met een gezicht.
 
De korte keten verhalen die op vandaag worden opgevoerd “ik koop lokaal, bij een maalderij op de hoek van de straat” zijn niets waard als je weet hoe de markt in elkaar zit en die maalderij dan bio tarwe uit Oost-Europa vermaalt…Vroeg of laat wordt dit doorprikt.
 
Bio bloem of bio meel gemalen van Belgische bio tarwe heeft een serieuze meerwaarde, niet enkel ideologisch maar ook economisch.  Het is een verhaal waar iedere bio consument volledig achter staat om op die manier de Belgische bio landbouw te versterken.
 
We hebben met dit plan een beweging op gang gebracht bij de landbouwers die niet meer te stoppen is en die ook volledig inspeelt op de vraag van de échte bio consument.  Een logische keuze op vandaag en in de toekomst voor wie het goed voor heeft met de Belgische bio sector.