Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Omdat we ons genoodzaakt zien heel wat activiteiten te annuleren, hebben wij in september een Velt-weekend georganiseerd.  Maar het zal voor de rappe zijn ... er is nog 1 plaatsje vrij
klik hier voor meer info

Oculeren en zomersnoei van leifruit door Ivan Maertens
Oculeren of schildgriffelen is een vermeerderingsmethode voor houtachtige planten.  Het is een vrij eenvoudige vorm van enten.  Bij het oculeren plaatst men een knop (het oof of schildje) onder de bast van een onderstam.  In het volgend jaar gaat de knop uitlopen en groeit uit tot een tak van het gewenste ras.  Daarna wordt de zomersnoei op leifruitbomen gedemonstreerd.
Wil je er meer van weten, schrijf u dan
hier in.

wanneer: zondag 23 augustus van 10u - 12u
inkom: gratis door de samenwerking met de Nationale Boomgaardstichting

Moestuinbabbel door Annelies en JacquesZuu
Meer info volgt
Inschrijven en betalen voor 3 september op bankrekening BE39 9790 8638 9619
klik hier om in te schrijven.

wanneer: zondag 13 september van 10u - 12u00
inkom: 2 euro voor leden, 4 euro voor niet-leden

3-daagse uitstap naar Ferme du ChateauZuu
Vorig jaar was de traditionele uitstap niet in ons programma opgenomen, maar dit jaar maken we dat onmiddellijk goed en zorgen voor een 3-daagse Velt uitstap.

waar: rue de la Ferme 3 Malvoisin (Rochefort)
wanneer: vrijdag 25 september tot zondag 27 september
ledenprijs:345 euro indien niet volzet
295 euro indien 26 personen zijn ingeschreven, dus maak maar reclame bij je buren, vrienden, of familie.
niet-leden betalen 35 euro extra maar zijn dan ook een volledig jaar lid van Velt
Inschrijven kan

Zuurdesem 'Plant a Pizza' workshopZuu
Plantaardig voedsel zit in de lift.  Ook zuurdesem is een begrip dat terug is van weggeweest.  Een deeg met een langzaam fermentatieproces, dun aan de binnenkant van de pizza, luchtig en knapperig aan de buitenkant, en ongelooflijk lekker.
Zo zal Victor Ramos ons pizza leren maken, Napolitaanse stijl, 100 % plantaardig en biologisch, traditioneel gebakken op steen met lokale ingrediënten en volgens het seizoen.
Wil je er meer van weten, schrijf u dan
hier in.