Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Afhalen bestelde en betaalde biohulpmiddelen

waar: Marc Desoete, A. Serreynstraat 17 Sint-andries
wanneer: 24/02/2018 van 8u30 tot 12 uur

Afhalen bestelde en betaalde zaden

waar: Eric Jacobs, Prins Alexanderstraat 28, Assebroek tel. 050/36 14 35
wanneer: 24/02/2018 van 9u30 tot 12 uur en van 14u tot 16u30

Snoeiles halfstammen

Snoeiles op jonge fruitbomen (halfstammen) in een grote boomgaard in Moerkerke.
Ivan Maertens komt ons tonen hoe we halfstammen kunnen snoeien.
Het eerste uur wordt uitgelegd en uitgevoerd
en het volgend uur is vooral samen nadenken over hoe je de theorie op jouw bomen kan toepassen.

waar: boomgaard van Ivan en Trui De Clerck-Van Massenhove
Brieversweg 54 Moerkerke

in de nabijheid van Serepta kapel GPS: 51,229681 – 3,355608
wanneer: 24/03/2018 van 14 - 16u
inkom: 3 euro voor Veltleden, 5 euro voor niet-Veltleden

Entles

Entles in samenwerking met de Nationale Boomgaardstichting. De verschillende entmethodes komen aan bod om zo uw eigen fruitboom te maken. Er is keuze tussen verschillende rassen, eigen boompjes of eigen enten meebrengen en ruilen kan ook. Breng eventueel uw eigen scherp mes mee om te enten, dit is niet noodzakelijk ook ter plaatse is het nodige gerief voorhanden.
Inschrijven kan
hier, betalen voor de onderstammen doe je ter plaatse.

waar: hoeve Hangerijn, Gemeneweideweg-Zuid 113 Assebroek
wanneer: 31/03/2018 van 14 - 16u
inkom: gratis, 2 euro voor onderstam

Workshop zuurdesembrood bakken

Alle tips en tricks over brood bakken en zuurdesem maken leren we van Robrecht Baetens. Hij is bakker en lesgever aan bakkers in spe. Hij zal ons alle stadia laten zien van het broodbakken. We bakken een aantal voorbereide broden af én maken ons eigen zuurdesembrood dat we de dag nadien thuis kunnen afbakken. Breng een schort, en een eigen kom mee waar je het brood kan in maken. We bakken brood in de houtoven in het bakhuisje van de hoeve.
Alleen als je inschrijft en betaalt voor 16 april kan je deelnemen.
Inschrijven kan
hier, betalen doe je op rekeningnummer  BE39 9790 8638 9619.
Alleen de
eerste 20 betaalde deelnemers kunnen deelnemen.

waar: hoeve Hangerijn, Gemeneweideweg-Zuid 113 Assebroek
wanneer: 22/04/2018 van 9 tot 12 uur
inkom: 8 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden

Bedrijfsbezoek naar 't Ambrozijn

't Ambrozijn is een kleinschalige boerderij in Waardamme (Oostkamp), die in handen gedragen wordt door Jarno Claeys en Christel De Schepper. Zij kweken biologische groenten en kleinfruit op 2,5 hectare met veel liefde voor de natuur en de mens.  Inschrijven kan hier, betalen op rekeningnummer  BE39 9790 8638 9619.

waar: Stokhovestraat 32 Oostkamp
wanneer: zaterdag 28/04/2018 om 15 uur ter plaatse of om 14 u op de P&R parking van Steenbrugge voor wie wil meefietsen.
inkom: 3 euro voor leden, 5 euro voor niet-leden

Biomarkt hoeve Hangerijn

Ook deze 3de editie zorgen we ervoor dat er voor elk wat wils is. Van plantgoed om zelf te kweken en teeltadvies tot biogroenten en hoeveproducten. Of waan je terug in de middeleeuwen rond de hoeve….Dit jaar is ook de zadenwerkgroep van Velt aanwezig, dus zullen er speciale zaden aangeboden worden.

waar: Hoeve Hangerijn, Gemeneweideweg-Zuid 113 Assebroek
wanneer: zondag 20 mei
inkom: gratis

Seizoensgebonden, vegetarisch koken

Jozef Van Eenoo, beroepskok, maakt samen met u een heerlijke, seizoensgebonden, vegetarisch menu.

waar: De Varens, Nieuwe Sint-Annadreef 27 Sint-Andries
wanneer: dinsdag 19/06/2018 om 19u30
inkom: 10 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden

Busreis naar tuin- en plantendagen in Hex

De tuindagen van kasteel Hex zijn een meerdaagse bijeenkomst van echte tuinliefhebbers, gepassioneerde plantenkwekers en allerhande deskundigen .  Er zijn demonstraties, exposities en wandelingen over de meest uiteenlopende tuin- en natuurthema’s. Profiteer van de gelegenheid en geniet een dag lang van de evenementen, de prachtige tuinen en het park van kasteel Hex. Voor de lunch pauzeert u bij één van de traiteurs of  u geniet tussendoor een stuk Limburgse taart bij een tas koffie.

waar: afspraak parking Steenbrugge
wanneer: 10/06/2018
deelname: meer info volgt

Seizoensgebonden, vegetarisch koken

waar: De Varens, Nieuwe Sint-Annadreef 27 Sint-Andries
wanneer: dinsdag 18/09/2018 om 19u30
inkom: 10 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden

Mijn Kind eet gezond

Lien Joossens, diëtiste en docente voedings- en dieetkunde aan het VIVES komt ons tips geven over gezond eten bij kinderen. Zij schreef samen met  Leentje Vervoort, Caroline Braet en Ellen Moens van de UGent en diëtiste Lies Elslander een boek daarover. Wie van jongs af gezond eet en actief is, maakt veel meer kans op een gezond lichaam. Maar hoe pak je dat als ouder aan? Moet je kind met overgewicht op dieet? Hoeveel mag hij/zij eten? Wat als je kind geen groenten wil eten?  Mag je je kind belonen met een koekje? Is melk nog gezond?

waar: CM-lokaal Astridlaan 2 Sint-Michiels
wanneer: maandag 5 november om 19u30